myślę że taki smic spokojnie więcej pociągnie niż 170 ps. 200 ps powinno bez problemu dać radę na tym pudełku. Ja mam 169 ps i na seryjnym smicu w awxie bez problemów żadnych, nawet w ciepłe dni. No dobra ja mam Superba AWX, ale ASZ w OI też ma w serii 130 ps, czy te układy wiele się różnią w tych autach?
Stary soft zamiast nowego,jak wgrać?jak to ugryźć?
Zwiń
X
-
Stary soft zamiast nowego,jak wgrać?jak to ugryźć?
Witam kolegów,
być może tutaj uzyskam odpowiedź na nurtujące mnie pytanie.
W trakcie akcji serwisowej(pokładka pod turbo+rozrząd) został wgrany do mojego samochodu nowy soft.Skasował chiptuning,a obecny soft nie jest jeszcze w bazie CMD(Podczas próby odczytu obecnego softu ze sterownika,wyskakuje błąd.) i w zasadzie nie wiadomo po jakim czasie się tam pojawi i czy w ogóle.
Czy ktoś zna sposób w jaki sposób wyciągnąć od SAP stary soft i wgrać go w miejsce nowego?
Mój zaprzyjaźniony serwisant twierdzi,że nie da się tego zrobić,nowy soft zapobiega awariom turbiny i rozrządu i nie ma możliwości wgrania softu który dało się tuningować,Skoda Polska się na to nie zgodzi.
Może da się to zrobić jakąś chałupniczą metodą?zgranie softu z jakiegoś auta które jest przed akcją serwisową i wgranie go do mnie
Ktoś ma jakieś propozycje jak wybrnąć z tematu?Jakieś podpowiedzi?
Będę bardzo wdzięczny Panowie,bo brakuje mocy.
-
-
Jedź do tunera który Ci robił chipa.Best ET = 13.666
Skrome 2.0 tdi ~280KM/500Nm
PerfectService by DGW
http://allegro.pl/listing/user/listi...?us_id=1233872
http://tablica.pl/oferty/uzytkownik/1oson/
Komentarz
-
-
Tak jak już wcześniej napisałem,nowy soft nie jest w bazie CMD,tym samym nie da się zrobić
Koledzy w dalszym ciągu nic nie udało się wskórać,bardzo prosiłbym o pomoc.
Sprawę najłatwiej(chyba)załatwić w aso,ale nie mój znajomy twierdzi odwrotnie.
Czy ma ktoś może jakiegoś zaufanego magika,który wie jak przywrócić stary soft?
Albo czy jest mozliwość zwrócenia się do Skoda Polska o przywrócenie poprzedniego softu?
Bardzo proszę o pomoc,auto przestało dawać przyjemność z jazdy
Komentarz
-
-
serfer, po coś wgrywają ten nowy (po co cholera wie, może coś się psuło, albo właśnie chcą zamotać takich jak Ty, którzy już wzięli się za chipowanie) , więc SAP na pewno Ci nie wgra starego softu.
Co to jest baza CMD? A nie może tuner zgrać tego nowego softa z Twojego sterownika i na jego bazie zrobić sobie bazę do modzenia tych silników na nowym sofcie już? Wątpie, żeby ASO wiele grzebało w mapie silnika, pewnie tylko wgrali Ci standardową nową wersję softu.
Komentarz
-
Komentarz