Stary soft zamiast nowego,jak wgrać?jak to ugryźć?

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • slawusk
    Classic
    • 2012
    • 13

myślę że taki smic spokojnie więcej pociągnie niż 170 ps. 200 ps powinno bez problemu dać radę na tym pudełku. Ja mam 169 ps i na seryjnym smicu w awxie bez problemów żadnych, nawet w ciepłe dni. No dobra ja mam Superba AWX, ale ASZ w OI też ma w serii 130 ps, czy te układy wiele się różnią w tych autach?
  • serfer
    Ambiente
    • 2010
    • 231

Witam kolegów,

być może tutaj uzyskam odpowiedź na nurtujące mnie pytanie.

W trakcie akcji serwisowej(pokładka pod turbo+rozrząd) został wgrany do mojego samochodu nowy soft.Skasował chiptuning,a obecny soft nie jest jeszcze w bazie CMD(Podczas próby odczytu obecnego softu ze sterownika,wyskakuje błąd.) i w zasadzie nie wiadomo po jakim czasie się tam pojawi i czy w ogóle.

Czy ktoś zna sposób w jaki sposób wyciągnąć od SAP stary soft i wgrać go w miejsce nowego?

Mój zaprzyjaźniony serwisant twierdzi,że nie da się tego zrobić,nowy soft zapobiega awariom turbiny i rozrządu i nie ma możliwości wgrania softu który dało się tuningować,Skoda Polska się na to nie zgodzi.

Może da się to zrobić jakąś chałupniczą metodą?zgranie softu z jakiegoś auta które jest przed akcją serwisową i wgranie go do mnie

Ktoś ma jakieś propozycje jak wybrnąć z tematu?Jakieś podpowiedzi?

Będę bardzo wdzięczny Panowie,bo brakuje mocy.
    Fabia Sportline 1,2 TSI 129km/230Nm

Komentarz

• sesik
      RS
      • 2006
      • 2165

Jedź do tunera który Ci robił chipa.
      Best ET = 13.666
      Skrome 2.0 tdi ~280KM/500Nm
      PerfectService by DGW

http://allegro.pl/listing/user/listi...?us_id=1233872
      http://tablica.pl/oferty/uzytkownik/1oson/

Komentarz

• serfer
        Ambiente
        • 2010
        • 231

Tak jak już wcześniej napisałem,nowy soft nie jest w bazie CMD,tym samym nie da się zrobić

Koledzy w dalszym ciągu nic nie udało się wskórać,bardzo prosiłbym o pomoc.
        Sprawę najłatwiej(chyba)załatwić w aso,ale nie mój znajomy twierdzi odwrotnie.

Czy ma ktoś może jakiegoś zaufanego magika,który wie jak przywrócić stary soft?
        Albo czy jest mozliwość zwrócenia się do Skoda Polska o przywrócenie poprzedniego softu?

Bardzo proszę o pomoc,auto przestało dawać przyjemność z jazdy

Komentarz

• Maicroft
          Moderator
          S_OCP MemberModeratorr
          • 2004
          • 25757
          • Audi

Kupic stary sterownik ze starym softem, albo sterownik ktory daje sie flashowac, bo nowy po updacie jak rozumiem zabezpieczyl sie :lol:
          Spritmonitor.de

Komentarz

• freekon
            Rider
            S_OCP Member
            • 2007
            • 424

albo jak chciałeś mieć przyjemność z jazdy to nie było kupować 1.2TSI 8)
            Ambiente + pakiet na bezdroża
            było 153,4KM / 349,4Nm jest 176,1KM / 386,7Nm

Komentarz

• sew1981
              RS
              S_OCP MemberModeratorr
              • 2009
              • 10917
              • Fiat

serfer, po coś wgrywają ten nowy (po co cholera wie, może coś się psuło, albo właśnie chcą zamotać takich jak Ty, którzy już wzięli się za chipowanie) , więc SAP na pewno Ci nie wgra starego softu.
              Co to jest baza CMD? A nie może tuner zgrać tego nowego softa z Twojego sterownika i na jego bazie zrobić sobie bazę do modzenia tych silników na nowym sofcie już? Wątpie, żeby ASO wiele grzebało w mapie silnika, pewnie tylko wgrali Ci standardową nową wersję softu.

Komentarz

• serfer
                Ambiente
                • 2010
                • 231

autko do setki szło równo z leonem 1,9 150,teraz to szkoda gadać

chyba faktycznie zaczne szukać sterownika z jakiejś fabii starej chociaż i tak trzeba klonować z mojej chyba więc to nic nie da.

sterownik się zabezpieczył,a bootować nikt nie chce bo zbyt skomplikowana sprawa i się boją

Komentarz

Pracuję...